Συμβουλές Πλύσης

Γενικές οδηγίες φροντίδας
Φροντίστε να αφήνετε τα παπούτσια να αναπνέουν. Μην φοράτε κάθε μέρα το ίδιο ζευγάρι παπουτσιών.
Όταν βραχούν (ιδρώτας, νερό) αφήστε τα παπούτσια να στεγνώσουν πριν τα φορέσετε ξανά. Στεγνώστε τα παπούτσια σε θερμοκρασία δωματίου, μην τα αφήνετε πάνω σε καλοριφέρ ή στον ήλιο γιατί καταστρέφονται.

Δερμάτινα
Μη πλένετε ποτέ τα δερμάτινα παπούτσια στο πλυντήριο. Φροντίστε να τα καθαρίζετε καθημερινά με ένα πανί και να χρησιμοποιείτε συχνά βερνίκι* (στίλβωμα). Το στίλβωμα καθαρίζει το δέρμα , το τρέφει και το κάνει πιο μαλακό. Το «στεγνό» δέρμα σκάει, γδέρνεται και επομένως σπάει.

Δερμάτινα Suede
Μην πλένετε ποτέ τα suede παπούτσια στο πλυντήριο. Χρησιμοποιείστε μαλακή βούρτσα για να διώξετε την σκόνη. Μόλις καθαρίσετε το παπούτσι, χρησιμοποιείστε ειδικό σπρέι* για να τα προστατέψετε από την σκόνη και την υγρασία. Στην περίπτωση που το παπούτσι λεκιαστεί, διαλύστε λίγο υγρό σαπούνι σε νερό και με ένα πανί καθαρίστε τους λεκέδες.

Υφασμάτινα
Ελέγξτε πρώτα τις οδηγίες πλυσίματος του παπουτσιού. Στην συνεχεία αφαιρέστε τις σόλες εάν βγαίνουν και τα κορδόνια (τα κορδόνια πρέπει να πλένονται ξεχωριστά). Σε περίπτωση που τα παπούτσια είναι πολύ βρώμικα, καθαρίστε τα με ένα πανί για να προστατέψετε το πλυντήριο σας. Βάλτε τα παπούτσια σε μια παλιά μαξιλαροθήκη ή σε σακούλα πλυντηρίου. Προτιμήστε ελαφρύ πρόγραμμα** στο πλυντήριο. Στεγνώστε τα παπούτσια με φυσικό τρόπο.

Συχνές Ερωτήσεις

Πως μπορώ να καθαρίσω τον εσωτερικό πάτο του παπουτσιού; Πως μπορώ να μειώσω την μυρωδιά των παπουτσιών;
Αφαιρέστε τις σόλες, φτιάξτε ένα ήπιο διάλυμα καθαρισμού, αναμειγνύοντας νερό με μικρή ποσότητα απορρυπαντικού*** για τα ρούχα. Χρησιμοποιήστε μία βούρτσα για να καθαρίσετε την σόλα και αφήστε την να στεγνώσει καλά πριν την ξαναβάλετε στο παπούτσι.
Εάν πρόκειται για το αγαπημένο των παιδιών ζευγάρι παπουτσιών, που φοράνε κάθε μέρα, βάλτε μαγειρική σόδα σε κάθε παπούτσι και αφήστε το όλη τη νύχτα. Μετά από αυτή τη διαδικασία, βάλτε τα παπούτσια να πλυθούν στο πλυντήριο σε ειδικό πρόγραμμα. Αν η μυρωδιά παραμείνει, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε τις εσωτερικές σόλες.

* Ρωτήστε το προσωπικό στο κατάστημά μας ή τηλεφωνήστε στο +302421038831, να σας υποδείξουμε ποιο προϊόν να χρησιμοποιήσετε.
** Χρησιμοποίησε το πρόγραμμα πλύσης για ευαίσθητα ρούχα με κρύο νερό στους 30οC.
*** Προτιμήστε υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου που διαλύεται εύκολα και δεν αφήνει κατάλοιπα.

Σε κάθε περίπτωση απευθυνθείτε στο προσωπικό του καταστήματος μας ή τηλεφωνήστε στο +302421038831, να σας συμβουλέψουμε για την περιποίηση των παπουτσιών.

Scroll to Top